Almo Nature – Италия Almo Nature Benefit SpA е фирма, която произвежда храни за кучета и котки, собствеността на която е дарена на Fondazione от Лоренцо и Пиер Джовани Капелино. Печалбите му са изцяло предназначени за проектите Fondazione Capellino. Almo Nature, която произвежда висококачествена храна за котки и кучета, инвестира, за да се превърне в компания с нулево въздействие върху биологичното разнообразие до 2030 г.

Нашият живот и работа заедно с котки и кучета не се ограничава до производството на храни, а продължава чрез Companion Animal For Life, проект на Fondazione Capellino, който Almo Nature подкрепя оперативно. Участвайки в възстановителната икономика, Almo Nature изразява дълбоко и трайно своята идентичност като компания в полза, което я прави уникална на световната сцена.

Fondazione Capellino е благотворителна организация с нестопанска цел, която действа, за да допринесе за опазването на биологичното разнообразие и неговите местообитания, чрез екология на ума и културата.
Следвайки уникален икономически модел, наречен Възстановителна икономика, Fondazione използва печалбата, генерирана от фирмата Almo Nature, за да финансира независимо проектите, които изпълнява, за да постигне целите си.
В крайна сметка котките и кучетата, с помощта на техните спътници, избират храната на Almo Nature, като гарантират, че печалбите не се натрупват в частни сметки, а вместо това отиват за финансиране на проекти от общ интерес.
В полза на бъдещите поколения. В полза на всички живи видове.

Almo Nature финансира фондацията чрез производството на висококачествени, естествени храни за домашни любимци за кучета и котки